شنبه ۱۸ مرداد ۱۳۹۹
دكتر فرشاد خون جوش، مدير مركز فناوري اطلاعات و ارتباطات دانشگاه شيراز از اجراي 3 هزار و 700 كلاس مجازي و پشتيباني آنلاين و همه جانبه از اين كلاس ها خبر داد.
پشتيباني آنلاين و همه جانبه كلاس هاي مجازي دانشگاه شيراز

پس از شيوع كرونا ،همه دنيا شرايط تقريبا يكساني را تجربه كردند و در اين ميان دانشگاه ها نقش بزرگي براي متوقف نشدن آموزش ايفا كردند.
به دنبال گسترش اين بيماري در كشور ما هم ، دانشگاه ها و موسسات آموزش عالي دچار مشكلاتي شدند كه البته دانشگاه هاي كشور، آموزش مجازي و الكترونيكي را در دستور كار قرار دادند و اين شيوه تاكنون به نسبت خوب اجرا شده است.
تجربه آموزش مجازي كه تا امروز انجام شده ، نشان داد اين شيوه آموزشي با بر طرف كردن يك سري از نقص ها، مي تواند موثر واقع شود.
در حال حاضر آموزش هاي مجازي شرايطي را فراهم كرده كه دانشجويان در خانه بمانند و همزمان بدون اتلاف وقت به امر آموزش بپردازند.
در اين ميان ، دانشگاه شيراز به عنوان دانشگاهي پيشرو در زمينه آموزش هاي مجازي والكترونيكي عمل كرده است.
دكتر فرشاد خون جوش، مدير مركز فناوري اطلاعات و ارتباطات دانشگاه شيراز و مسئول فني اجراي آموزش مجازي اين دانشگاه درباره آموزش هاي مجازي اظهار داشت : با توجه به تصميم وزارت علوم ، تحقيقات و فناوري، در رابطه با برگزاري كلاس هاي مجازي وعليرغم تجربه دانشگاه شيراز در اين زمينه ؛ در حقيقت از لحاظ امكانات فني و پهناي باند؛امكانات دانشگاه شيراز كافي نبود و به همين دليل تجهيزات بيشتر براي بسترسازي مناسب خريداري شد.
وي افزود : از اوايل اسفند اين كار شروع شد در ابتدا دانشگاه تصميم گرفت كه با توجه شرايط ، سيستم به شكل آفلاين برگزار شد ؛ يعني اساتيد كلاس ها را ضبط مي كردند و اين كلاسها در سيستم آموزشي دانشگاه شيراز بارگزاري شد.
عضو هيات علمي دانشكده مهندسي برق و كامپيوتر بيان كرد : از بعد از تعطيلات عيد نوروز و با هدف نظم و عدم تداخل ؛كلاس هاي دانشگاه شيراز به صورت آنلاين برگزار شد.
وي ادامه داد : در روش آنلاين، همه اساتيد در همان ساعت برنامه كلاسي ، به صورت مجازي در كلاس حاضر مي شوند و به صورت زنده و تعاملي به بيان مطالب مي پردازند.
دكتر خون جوش تصريح كرد : با توجه به حجم بالاي كلاس ها و تجربه اول دانشگاه در برگزاري آنلاين همه كلاس ها ؛ يه سري مشكلات فني در چهار پنج روز اول بوجود آمد كه بخشي از آن هم به دليل حملات سايبري از خارج كشور بود.
مدير مركز فناوري اطلاعات و ارتباطات دانشگاه شيراز گفت : اين مشكلات، بيشتر بحث تجهيزات سخت افزاري بود كه با همكاري و مساعدت مسئولان دانشگاه حدود 20 ميليارد ريال تجهيزات براي ارائه مناسب دروس مجاز يخريداري و نصب گرديد.
وي خاطر نشان كرد : خوشبختانه هم اكنون سيستم هاي دانشگاه شيراز كاملا پايدار شده و هيچ مشكلي وجود ندارد.
استاد دانشكده مهندسي برق و كامپيوتر اظهار داشت: فايل هايي كه اساتيد ضبط مي كنند و در اختيار دانشجويان قرار مي گيرد و دانشجويان مي توانند به صورت آفلاين و به هر تعداد دفعات كه دوست داشته باشند ، بازبيني كنند.
دكتر خون جوش اين مورد را يكي از مزاياي برگزاري كلاس هاي مجازي برشمرد و خاطر نشان كرد : در آموزش مجازي، دانشجو هميشه به محتواي درس دسترسي دارد.
مدير مركز فناوري اطلاعات و ارتباطات دانشگاه شيراز در ادامه از برگزاري نزديك به 3 هزار و 700 كلاس مجازي در اين دانشگاه خبر داد و گفت : حدود 2 هزار و 300 كلاس دوره كارشناسي ، 940 كلاس دوره كارشناسي ارشد ، 31 كلاس دكتراي عمومي و 400 كلاس دكتراي تخصصي تعريف شده و به صورت مجازي و به شكل آنلاين در حال برگزاري است.
وي ادامه داد : اين كلاس ها در طول هفته پخش شده ولي بالغ بر 50 درصد كلاس هاي روزهاي يكشنبه و سه شنبه برگزار مي شود به گونه اي كه همزمان و در يك ساعت مشخص 220 كلاس همزمان برگزار مي شود .
دكتر خون جوش تصريح كرد : اين كلاس هاي همزمان بر روي تقريبا 8 سرور اجرا مي شود و در اين روزها همزمان ، 3 هزار و پانصد دانشجو در 220 كلاس آنلاين حضور دارند و سيستم پاسخگوست.
وي ادامه داد: نرخ متوسط دانشجويان شركت كننده در هركلاس حدود 60 درصد است و اين آمار در دانشكده هايي مانند مهندسي به بالاي 90 درصد مي رسد.
مدير فني آموزش مجازي دانشگاه شيراز گفت : حدود 15 درصد دروس دانشگاهي ،شامل دروس عملي، آزمايشگاهي و كارگاهي است و در آينده درخصوص برگزاري آنها تصميم گيري و اطلاع رساني مي شود.
مدير مركز فناوري اطلاعات و ارتباطات دانشگاه شيراز درباره ي تيم پشتيباني كلاس ها اظهار داشت : اواخر اسفند ماه گذشته تقريبا 15 نفر به تيم پشتيباني اضافه شد و هم اكنون حدود 40 نفر، كارشناس خبره ، پشتيباتي 24 ساعته آموزش مجازي را برعهده دارند.
وي ، از راه اندازي سيستم پشتيباني آنلاين خبر داد و گفت : دانشجو و استاد هنگامي كه وارد سيستم آموزشي مي شوند، آيكوني در سمت راست صفحه وجود داره كه به محض اينكه دانشجو يا استاد دچار مشكل شوند روي آن كليك مي كنند و و پشتيبان همان لحظه كمك مي كند و پاسخگوست.
دكتر خون جوش با تاكيد بر پاسخگويي موثر، همه جانبه وسيستم 360 درجه ، بيان كرد : در هر دانشكده دو تا سه پشتيبان هست و اين پشتيبان ها در كلاس ها وارد مي شوند و اين اطمينان حاصل مي شود كه فرآيند برگزاري و ضبط كلاس ها با كيفيت مناسب انجام مي گيرد.
وي ادامه داد:علاوه بر كلاس ها ، تمام جلسات و شوراهاي آموزشي و پژوهشي و شوراهاي تخصصي دانشگاه شيراز به شكل آنلاين اجرا مي شود.
دكتر خون جوش درباره دانلود كلاس آنلاين هم گفت : از نظر فني اين امكان وجود دارد و اگر استادي موافق باشد مي تواند با يك كليك اين اجازه را به مركز فناوري اطلاعات و ارتباطات دانشيراز بدهد كه امكان دانلود براي دانشجويان فراهم شود. از نظر فني اگربه دانشجويان اجازه دهيم كه فايل هايشان را دانلود كنند و از روي كامپيوترهاي خودشان مشاهده نمايند، عملاً باري كه روي سرورهاي ما هست كمتر خواهد شد. اين درحالي است كه هم اكنون فايل ها بايد از روي سرورهاي دانشگاه پخش شود و همين كار سبب افزايش بار روي سرورهاست.
وي با اشاره به برخي مشكلات آموزش مجازي و آنلاين ، اظهار داشت: امكانات برگزاري كلاس هاي آنلاين ما از خيلي از دانشگاه هاي اروپايي مانند آلمان و دانمارك بالاتر است و مديريت آموزش الكترونيكي ما بهتر عمل مي كند.
   تاریخ: ۱۶:۴۳ - ۰۷/۰۲/۱۳۹۹   بازدید: ۱۰۷