جمعه ۱۶ خرداد ۱۳۹۹

انتشار كتاب "ابعاد حقوقي، سياسي و امنيتي بحران كرونا در جهان و ايران"
دانلود فایل پی دی اف ضمیمه

استادان و دانشجويان مقطع دكتري رشته هاي حقوق و علوم سياسي دانشگاه شيراز ، در كتابي با عنوان ''ابعاد حقوقي، سياسي و امنيتي بحران كرونا در جهان و ايران'' به تحليل معضلات جهان كرونايي و پسا كرونا پرداختند.
اين كتاب دربردانده ۱۴ يادداشت ازجمله پنج يادداشت حقوقي و ۹ يادداشت در زمينه سياسي، امنيتي و رابطه بين المللي است.
نظم بين المللي پساكرونا و سياست خارجي ايران، فرصت تاريخي سياست خارجي ايران در تعامل با كشورهاي اروپايي در دوره پسا كرونا، چرا نمي توانيم مثل آدم در خانه بمانيم؟، راهكارهاي رفع تزاحم حقوق رقابت با حقوق مالكيت فكري ابداعات و محصولات دارويي مقابله با بيماري هاي اپيدمي (همه گيري) و پاندمي (همه گيري جهاني)، رفتار سياسي اجتماعي ويروس كروناي جديد، كرونا و ضرورت تغيير در زيست واره سياست، از جمله مقاله ها و يادداشت هايي است كه در كتاب''ابعاد حقوقي، سياسي و امنيتي بحران كرونا در جهان و ايران'' به چاپ رسيده است.
همچنين، يادداشتي راجع به ابعاد حقوق بشري كوويد ۱۹، فرصت ها و تهديدات سياسي پس از كرونا در ايران، چالش هاي حقوقي تاثير كرونا، كرونا و تقويت فردگرايي يا ارتقاي معنويت، درس هاي كرونا در ايران با تاكيد بر نقش رسانه ها، شهروند و ويروس كرونا، بحران كرونا و پرسش از آينده بشر و مواجهه احتمالي با چالش هاي امنيتي دوران پساكرونا از ديگر مقاله ها و يادداشت هاي اين كتاب به شمار مي آيد.
دكتر ابراهيم عباسي ، رئيس دانشكده حقوق و علوم سياسي دانشگاه شيراز گفت: شيوع كرونا، ازجمله بحران هايي است كه جهان و ايران را در نورديده و تقابل مرگ و زندگي را براي همه انسان ها رقم زده است.
دكترعباسي، با بيان اينكه اين بحران ابعاد حقوقي، سياسي، اجتماعي و اقتصادي فراواني دارد، اظهار داشت: در ۲ قرن اخير ۱۲ اپيدمي (همه گيري) عمده بيماري هاي عفوني، ۱۵ قحطي و خشكسالي شديد ايران را در بر گرفته اما اين بحران به گفته بيهقي ''از لوني (رنگ) ديگر'' است.
عضو هيات علمي دانشگاه شيراز افزود: كمتر بحراني بوده كه همه جهان را دربرگيرد، ميليون ها نفر را مبتلا كند، واژه هاي جديدي در فرهنگ ها بيافريند و از تغيير عمده در روابط بين الملل، سياست، حقوق و اقتصاد جهان و كشورها خبر دهد به گونه اي كه هيچ نقطه جغرافيايي مصون از آن نباشد.
دكتر عباسي، هدف از نگارش اين كتاب را انجام رسالت اجتماعي دانشگاهيان، توجه به به سياست راهبردي ''دانشگاه در شهر و شهر در دانشگاه'' و اجراي ماموريت ويژه استاندار فارس به دانشگاه شيراز در زمينه پژوهش در ابعاد گوناگون بحران كرونا، عنوان كرد.
وي ادامه داد: دانشگاه شيراز به عنوان دانشگاه سطح اول كشور با فراخواني در دانشكده هاي حقوق و علوم سياسي، پيشنهاد بررسي ابعاد سياسي حقوقي و جهاني اين بحران را با تاكيد بر كاربردي و راهبردي بودن آن منتشر كرد كه مورد استقبال استادان و دانشجويان مقطع دكتري هر ۲ رشته در گرايش هاي مختلف قرار گرفت.
رئيس دانشكده حقوق و علوم سياسي دانشگاه شيراز، با اشاره به اينكه مشكلات حقوقي بعد از پايان كرونا، بر روند قانوني قراردادها تاثيرگذار خواهد بود، پيشنهاد كرد: مجلس شوراي اسلامي بايد از هم اكنون مصوباتي در اين حوزه داشته باشد و براي امور مربوط به قراردادها از جمله فسخ و تمديد آنها تمهيداتي بيانديشد كه دادگستري ها در آينده با مشكل مواجه نشوند و اختلافات عميق در جامعه به وجود نيايد.

تاریخ: ۰۷:۵۴ - ۲۴/۰۲/۱۳۹۹   بازدید: ۴۵