جمعه ۱۶ خرداد ۱۳۹۹
نخستين جشنواره ملي ميراث فرهنگي و موزه نگاري با سلسله برنامه‌هاي ويژه مرتبط با حوزه‌هاي وابسته و حضور سخنرانان و مهمانان ويژه به‌صورت مجازي در دانشگاه شيراز آغاز شد.
نخستين جشنواره ملي ميراث فرهنگي و موزه‌نگاري در دانشگاه شيراز آغاز شد

رييس دانشگاه شيراز در آيين افتتاحيه اين جشنواره با بيان اينكه ميراث فرهنگي كشورها سرمايه هاي مادي و معنوي است كه از گذشتگان به ما رسيده است، افزود: ما به عنوان ميراث داران وظيفه داريم ميراث پدرانمان را ارج نهيم و به نسل هاي ديگر تحويل دهيم.
حميد نادگران اظهار داشت: دانشگاه شيراز همواره كوشيده است رسالت خود را در زمينه معرفي و حفظ اين ميراث به بهترين شكل به انجام رساند. اين مهم حتي در شرايط شيوع كرونا كه تاثيري منفي بر صنعت گردشگري گذاشته و منجر به ركود اين صنعت در جهان و تعطيلي اماكن گردشگري شده نيز ادامه يافته است.
وي عنوان كرد: دانشگاه شيراز براي جبران آسيب هاي رواني و روحي جامعه تصميم به برگزاري مجازي اين جشنواره با هدف افزايش شناخت از موزه ها و ميراث فرهنگي و كمك به كسب مهارت هاي ديجيتال و الهام بخش به مخاطبان پس از پايان بحران كرونا گرفته است و در اين راستا دانشمندان بسياري دعوت دانشگاه شيراز را پذيرفته اند و در اين جشنواره حضور يافته اند.
رييس دانشگاه شيراز بيان داشت: مغفول ماندن حفظ ميراث فرهنگي و لزوم در انداختن طرحي نو در حوزه موزه داري، موزه بيني و موزه نگاري از اهم مسائلي است كه در اين جشنواره ارائه خواهد شد تا در عصر ديجيتال و تغيير سبك زندگي براي اين مهم نيز چاره اي انديشيده شود.
مدير برنامه ريزي فرهنگي اجتماعي دانشگاه شيراز و عضو هيات علمي بخش مديريت گردشگري و هتلداري اين دانشگاه عنوان كرد: اين جشنواره شامل مسابقه توليد محتواي موزه، نشست هاي تخصصي با موضوعات حوزه ميراث فرهنگي با تمركز برموزه ها، تورهاي مجازي موزه اي و برنامه هاي متنوع ديگر است.
معصومه محرر عنوان كرد: در نشست هاي تخصصي اين برنامه تعدادي از متخصصان برجسته حوزه هاي فرهنگ، ميراث فرهنگي و موزه از اقصي نقاط كشور بصورت مجازي ايراد سخنراني خواهند كرد.
دبير علمي جشنواره ملي ميراث فرهنگي و موزه نگاري با بيان اينكه امسال با شيوع كرونا، امكان گردشگري و بازديد از موزه ها از بين رفت، بيان كرد: جشنواره ملي ميراث فرهنگي و موزه نگاري به مثابه راهكاري براي جبران فاصله اقشار جامعه و فضاهاي فرهنگي به شمار مي رود.
وي با اشاره به برگزاري مسابقات در انتهاي هر نشست علمي، ابراز داشت: پس از هر نشست علمي سوالاتي از محتواي هر نشست علمي اعلام خواهد شد و به قيد قرعه به برگزيدگان گواهي شركت كننده منتخب از طرف دانشگاه شيراز و كميسيون ملي يونسكو به صورت مشترك، اعطا خواهد شد.
مدير برنامه ريزي فرهنگي اجتماعي دانشگاه شيراز افزود: در بخش مسابقه توليد محتواي موزه نيز، به پنج نفر برتر جوايز نقدي و به ۱۰ نفر برتر لوح مشترك دانشگاه شيراز و كميسيون ملي يونسكو اعطا خواهد شد.
محرر ابراز داشت: علاقه مندان مي توانند براي كسب اطلاعات بيشتر و دسترسي به راهنماي توليد محتوي و ارسال آثار خود به آدرس اينترنتي Elmi.shirazu.ac.ir/special و به منظور مشاهده زنده نشست ها به اينستاگرام @shirazu_saths مراجعه كنند.
نخستين جشنواره ملي ميراث فرهنگي و موزه نگاري از ۳۱ ارديبهشت ماه آغاز شده و تا ۲۱ خرداد ماه، مصادف با روز جهاني صنايع دستي به صورت مجازي ادامه خواهد يافت.
منبع خبر:
ايرنا