جمعه ۱۶ خرداد ۱۳۹۹

برخورداري استان فارس از 3.4 ميليارد تن ذخيره معدني

رييس سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس با اشاه به صدور 252 مجوز معدني در سال 98 گفت: ذخاير قطعي معدني اين استان در مدت زمان ياد شده افزون بر 959 ميليون تن افزايش يافته و به سه و چهار دهم ميليارد تن رسيده كه 2 و نيم ميليون تن نيز به ظرفيت استخراج مواد معدني استان خواهد افزود.

به گزارش شاتا، حميد رضا ايزدي در جلسه شوراي معادن استان فارس كه با حضور داريوش اسماعيلي«معاون امور معادن و صنايع معدني وزارت صمت» برگزار شد، بيان كرد: همچنين سال گذشته، 73 پروانه اكتشاف و گواهي كشف با هزينه عملياتي بيش از 84 ميليارد ريال در بخش معدن استان فارس صادر شد.

او افزود: سال 98 نيز 47 پروانه بهره برداري در حوزه معدن با سرمايه گذاري 690 ميليارد ريال در اين استان صادر شد كه با صدور اين تعداد پروانه بهره برداري، زمينه اشتغال 337 نفر به شكل مستقيم فراهم شده است.

وي بيان داشت: استان فارس با استخراج سالانه 51 ميليون تن انواع مواد معدني، يك استان مستعد از نظر منابع معدني از قبيل سنگ مرمريت و چيني، خاك نسوز و صنعتي، گچ ساختماني، ماده معدني دولوميت، سيليس، آهك، نمك، منگنز، آهن و مس است.

ايزدي، تعداد معادن داراي پروانه بهره برداري در فارس را 648 معدن برشمرد و افزود: حدود سه و چهار دهم ميليارد تن ذخيره قطعي اين معادن است.

به گفته وي، مقاصد صادراتي موادمعدني استان فارس شامل كشورهاي، چين (سنگ هاي تزييني)، عراق (سيمان كلينكر) و كشورهاي قطر، عمان، كنيا، كره جنوبي و ويتنام است.

رييس سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس ادامه داد:از سال 98 طرح مطالعاتي - پژوهشي بخش معدن با عنوان استراتژي توسعه معدن و صنايع معدني استان با همكاري دانشگاه شيراز در دست تهيه قرار گرفت و در بخش اكتشاف نيز در پهنه اكتشاف شمال و شمال شرق استان شامل شهرستان هاي بوانات، اقليد، خرم بيد، آباده، سرچهان و بخش هايي از ارسنجان، پهنه ماده معدني دولوميت در شهرستان هاي جنوبي و جنوب غرب استان، مطالعات اكتشافي در شهرستان هاي ممسني و رستم، پهنه هاي چهارگانه منطقه قطرويه ني ريز مطالعات در حال انجام است
منبع خبر:
شاتا