دریافت اطلاعات ...

دوشنبه ۳۱ شهریور ۱۳۹۹

تشريح برنامه هاي دومين همايش انجمن سنجش از دور زمين‌شناختي ايران

دومين همايش ملي انجمن سنجش از دور زمين شناختي ايران، به همت بخش علوم زمين دانشگاه شيراز و تحت پوشش انجمن سنجش از دور زمين شناختي ايران، در تاريخ 19 و 20 شهريورماه 1399 به صورت مجازي برگزار مي شود.
دكتر مجيد هاشمي تنگستاني، دبير علمي و دكتر علي فقيه، دبير اجرايي دومين همايش انجمن سنجش از دور زمين شناختي ايران، در نشستي مجازي، به بيان اهداف و تشريح برنامه هاي اين همايش پرداختند.
دكتر فقيه دبير اجرايي همايش، با بيان اين مقدمه كه: امروزه طيف وسيعي از كاربردهاي سنجش از دور در زمينه هاي مختلف شناسايي شده و بسياري از سازمان ها و مراكز مانند زمين شناسي، اكتشافات معدني، سازمان جنگل ها و مراتع ، نقشه برداري، مراكز اقيانوس شناسي و... از داده هاي سنجش از دوراستفاده مي كنند، هدف از برگزاري اين همايش را تبادل اطلاعات و يافته ي جديد علمي درخصوص اين رشته ي پركاربرد در بخش هاي مختلف عنوان كرد.
او گفت: اين همايش ازسوي مركز منطقه اي اطلاع رساني علوم و فناوري و سازمان زمين شناسي و اكتشافات معدني (مديريت منطقه جنوب-مركز شيراز) مورد حمايت مادي و معنوي قرار گرفته است و اساتيد، دانشجويان و پژوهشگران مرتبط با حوزه ِ مطالعات سنجش از دور در رشته هاي مختلف علوم زمين، كشاورزي، منابع طبيعي، جغرافيا و ... از دانشگاه هاي مختلف كشور در اين همايش شركت نموده اند.
دبير اجرايي دومين همايش ملي انجمن سنجش از دور زمين شناختي ايران توضيح داد: از زمان فراخوان برگزاري همايش، حدود 100 مقاله به دبيرخانه همايش ارسال گرديد كه پس از بررسي و ارزيابي هاي صورت گرفته توسط شوراي تخصصي همايش و داوران همايش، 74 مقاله (32 مقاله براي ارائه ي شفاهي و 42 مقاله براي ارائه به صورت پوستر) پذيرش گرفت.
دكتر فقيه با بيان اينكه: كاربردهاي سنجش از دور در زمينه هاي مختلف شناسايي شده است؛ به بيان بعضي از كاربردهاي اين علم در حوزه هاي مختلف ازجمله در مطالعات انرژي، مطالعات منابع طبيعي، مطالعات بلاياي طبيعي، مطالعات توسعه ِي شهري، مطالعات هواشناسي، جوي و اقيانوسي و باستان شناسي اشاره كرد.
وي افزود: مقالات اين همايش نيز برهمين اساس، در چندين محور متفاوت و بر اساس كاربردهاي مختلف علم سنجش از دور در علوم مختلف، مورد پذيرش قرار گرفته است. ايشان به محورهاي متعدد مقالات پذيرش شده نيز اشاره كرد كه از آن جمله مي توان به: بهبود روش هاي اندازه گيري و تحليل طيفي كاني ها و سنگ ها، زمين شناسي و تهيه ِي نقشه، اكتشاف منابع معدني و نفت و گاز، مطالعه و مديريت مخاطرات طبيعي مانند زلزله، سيل و زمين لغزش، كاربردهاي گوگل ارت در زمين شناسي و تهيه ي نقشه، روش هاي نوين در پردازش داده هاي ماهواره اي با هدف هاي زمين شناختي و.... را مثال زد.
   تاریخ: ۰۹:۳۴ - ۱۸/۰۶/۱۳۹۹   بازدید: ۱۶