دریافت اطلاعات ...

شنبه ۱۵ آذر ۱۳۹۹

نشست‌هاي علمي بيست‌وچهارمين يادروز حافظ

نشست هاي علمي بيست وچهارمين يادروز حافظ، با همكاري دانشگاه شيراز برگزار شد.
مراسم بين المللي يادروز حافظ، كه همه ساله در تاريخ ۲۰مهرماه، روز بزرگداشت حافظ شيرازي، برگزار مي شود، امسال به دليل شيوع بيماري كرونا در كشور، به صورت مجازي با همكاري دانشگاه شيراز و شركت دانش بنيان ابر دراك برگزار شد.
موضوع نشست هاي تخصصي يادروز حافظ امسال، كه پيش تر از سوي مركز حافظ شناسي-كرسي پژوهشي حافظ اعلام شد، «بررسي، نقد و آسيب شناسي كارنامه ي حافظ پژوهي» بود، از همين رو نشست هاي علمي يادروز حافظ امسال با رويكردي آسيب شناسانه برگزار شد؛ اما براي مخاطبان گوناگون از تنوعي نسبي نيز برخوردار بود.
دكتر كاووس حسن لي، استاد زبان و ادبيات فارسي دانشگاه شيراز و مدير علمي بيست وچهارمين يادروز حافظ، در روز بزرگداشت حافظ، در حافظيه به ايراد سخن خود پرداخت.
او نخست، درود برآمده از جان خود را به پيشگاه پزشكان گرانمايه، پرستاران نازنين و يارانِ مهربانشان تقديم كرد كه در اين روزگار تلخ، جان ارزنده ي خود را بر كف گرفته اند تا بر زخم بيماران دل شكسته مرهم بنهند.
مدير مركز حافظ شناسي و كرسي پژوهشي حافظ گفت: حافظ يكي از ارزنده ترين سرمايه هاي ملي و جهاني ماست. قرن هاست كه مردم ما در لحظه هاي بحراني به شعر او پناه برده اند و وقت خود را شيرين و حال خود را خوش كرده اند. شعر حافظ سخني همه زماني و همه مكاني ست. بسياري از گفته هاي او همين امروز هم زبان حال مردم ماست. انگار حافظ با ما در همين دوران تلخِ كرونايي زندگي مي كند، كه گفته است:
مزاج دهر تبه شد در اين بلا حافظ / كجاست فكر حكيمي و راي برهمني.
وي در پايان سخنان خود، از همه ي كساني كه براي برگزاري مراسم هاي بزرگداشت حافظ كوشيده اند، قدرداني كرد.
سلسله نشست هاي علمي يادروز حافظ در چهار نشست، از ۲۰ تا ۲۳ مهرماه ۱۳۹۹با سخنراني حافظ پژوهان مختلفي از كشور و خارج از كشور ترتيب يافت.
نخستين نشست علمي يادروز حافظ (۲۰ مهرماه)، استاد بهاءالدين خرمشاهي (حافظ پژوه و عضو پيوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسي) درخصوص بعضي از مهم ترين مرجع هاي حافظ پژوهي سخن گفت، همچنين دكتر ميرجلال الدين كزازي (استاد بازنشسته ي زبان و ادبيات فارسي دانشگاه علامه طباطبايي)، به بيان
دوگانه گرايي ايراني در سروده هاي حافظ پرداخت و دكتر محمود فتوحي رودمعجني (استاد زبان و ادبيات فارسي دانشگاه فردوسي مشهد)، سخنراني خود را باعنوان حافظ در چهارسوي نظريه ي ادبي ارائه داد.
دومين نشست علمي يادروز حافظ، ۲۱ مهرماه نيز با سخنراني دكتر غلامرضا كافي (دانشيار زبان و ادبيات فارسي دانشگاه شيراز)، درباره ي بهره ي عاشوراييان از شعر حافظ آغاز شد و سپس دكتر سودابه نوذري (عضو هيأت علمي سازمان اسناد و كتابخانه ي ملي ايران) سخنراني خود را با عنوان رويكردي انتقادي به پايان نامه ها و رساله هاي دكتري با محوريت حافظ ارائه داد. دكتر محسن معيني (عضو هيأت علمي بنياد دايره المعارف اسلامي) نيز، به نقد و بررسي رويكردها به شخصيت و شعر حافظ در سده ي اخير پرداخت.
سه شنبه ۲۲ مهر، در سومين نشست علمي يادروز حافظ نيز، دكتر مريم حسيني (استاد زبان و ادبيات فارسي دانشگاه الزهرا)، درباره ي گريز از هژموني از سنايي تا حافظ سخن گفت و دكتر عبدالمحمود رضواني (استاد ترجمه و مدير مؤسسه ي ترجمان علوم)، به ترجمه ي آثار بزرگاني چون حافظ و دشواري هاي آن پرداخت. همچنين دكتر مو هونگ يان، (استاد دانشگاه مطالعات خارجي پكن) موضوع حافظ شناسي در چين را واكاوي كرد.
چهارمين و آخرين نشست علمي يادروز حافظ نيز در ۲۳ مهرماه برگزار شد. در اين نشست، پروفسور حجابي قرلانغيچ (مترجم ديوان حافظ و معاون دانشگاه آنكارا)، به بررسي حافظ شناسي در دوره ي جمهوري تركيه پرداخته و پروفسور عدنان قره اسماعيل اغلو (استاد زبان و ادبيات فارسي دانشگاه قريق قلعه- تركيه)، جايگاه حافظ شيرازي در فرهنگ و ادب آسياي صغير را بررسي كرد. در پايان نيز، دكتر روشنك اكرمي (دانش آموخته ي زبان و ادبيات انگليسي، دانشگاه تگزاس)، به حضور حافظ در دفترهاي شعر امرسون پرداخت.
   تاریخ: ۱۲:۱۵ - ۲۹/۰۷/۱۳۹۹   بازدید: ۴۵