دریافت اطلاعات ...

شنبه ۲۷ دی ۱۳۹۹

آيين اختتاميه‌ي اولين فراخوان شتاب‌دهي هاب شيراز

آيين اختتاميه ي اولين فراخوان شتاب دهي ''هاب شيراز''، در تاريخ ١٧دي ماه با حضور مديران دانشگاه شيراز و حركت اول و حضور مجازي شركت كنندگان در اين فراخوان و جمعي از دانشگاهيان كشور برگزار شد.
در ابتداي اين مراسم، مهندس نيك محمدي، مديرعامل شتاب دهنده هاب شيراز ضمن خوشامدگويي به حاضران، به معرفي شتاب دهي هاب شيراز پرداخت و بيان كرد: هاب شيراز در طبقه ي هشتم برج نوآوري دانشگاه شيراز در مساحتي به وسعت ٦٢٠ مترمربع، براي ١٠ تيم شتابدهنده و فضاي كار اشتراكي حدود ١٠نفر مجهز شده است.
مهندس نيك محمدي، سهامدار اصلي اين هاب را مركز حركت اول با سرمايه گذاري همراه اول معرفي و اضافه كرد: حوزه هاي مورد حمايت در اين فراخوان شامل ۵ حوزه ي «سلامت ديجيتال»، «آموزش الكترونيكي و توليد محتوا»، «تجارت الكترونيك»، «شهر هوشمند» و «بازي و رسانه ديجيتال» بوده است.
مديرعامل شتاب دهنده ي هاب شيراز عنوان كرد: يكم آبان ماه امسال قرارداد مشاركت با حركت اول براي سرمايه گذاري روي استارتاپ ها منعقد شد كه آن را فال نيكي براي رشد استارتاپ ها در جنوب كشور مي دانيم.
وي افزد: پس از انعقاد اين قرارداد فراخوان حضور تيم ها در هاب شيراز در فضاي مجازي و تبليغاتي اعلام شد و در طول مدت تعيين شده، ٧٤ تيم در اين فراخون شركت كردند كه طي يك برنامه ي زمان بندي داوري و ارزيابي شدند.
مهندس نيك محمدي از راه يافتن ۱۶ تيم براي ورود به دوره ي پيش شتاب دهي خبر داد و گفت: از اين ۱۶ تيم، ۸ تيم در حوزه ي سلامت همراه، ۳ تيم در حوزه ي تجارت الكترونيكي، ۳ تيم در حوزه ي آموزش الكترونيك، ۱ تيم در حوزه ي شهر هوشمند و ۱ تيم در حوزه ي بازي و رسانه است.
مديرعامل شتاب دهنده ي هاب شيراز در بخش ديگري از سخنان خود گفت: در ابتداي اين پروژه، به منظور بررسي چرايي علت ناموفق بودن شتاب دهنده ها در ايران، ٦٠ شتاب دهنده و تجارب بين المللي حاصل از اين موضوع را برسي كرديم و به يك مدلي رسيديم كه در مدل هاي اروپايي جزء موفق ترين مدل هاست و آن مدل، براي اولين بار در كشور در هاب شيراز اجرايي شده است.
وي توضيح داد: در اين مدل، نوع ارزيابي ها متفاوت است و جامعه ي استارتاپي نيز در آن متفاوت تر تعريف مي شود؛ بدين ترتيب كه اين مدل متشكل از يك فرآيند دقيق و چندمرحله اي است كه ارزيابي و غربال آغاز شده و امروز برندگان اين رويداد معرفي مي شوند. همچنين دوره ي سه ماهه ي پيش شتاب دهي براي برگزيدگان پيش بيني شده است و پس از دوره ي پيش شتاب دهي، در دوره اي ٦تا٩ ماهه به صورت اساسي روي اين تيم ها سرمايه گذاري خواهيم كرد.
مهندس نيك محمدي اضافه كرد: به طور ميانگين ١٠برابر شتاب دهنده هاي ديگر روي اين شتاب دهنده ها پيش بيني مالي شده و نهايتا براي بين المللي شدن آن ها برنامه خواهيم داشت.
او همچنين به ارائه ي خدمات اين مركز هم اشاره و اعلام كرد كه براي پوشش استان هاي همجوار، تفاهم نامه هايي با ديگر دانشگاه ها منعقد و دفاتر اين مركز در استان هاي بوشهر، خوزستان، هرمزگان و كهگيلويه و بوير احمد هم راه اندازي شده است.
دكتر سيد علي اكبر صفوي، نايب رئيس هيئت مديره شتاب دهنده ي هاب شيراز نيز در اين مراسم به بيان تاريخچه ي دانشگاه شيراز پرداخت و گفت: دانشگاه شيراز با قدمت هفتادساله، اولين دانشگاه ايران است كه ساختار فعلي نظام آموزشي را همانند كنكور سراسري و انتخاب واحد، ترمي واحدي و ... پياده كرد و آن را به همه ي مراكز آموزشي تسري داد.
وي افزود: هاب شيراز در راستاي توسعه ي اكوسيستم نوآوري با همكاري شركت همراه اول راه اندازي شد و از آنجا كه حركت اول بزرگ ترين بستر ابزاري براي ارائه ي سرويس كل خاورميانه به شمار مي رود؛ قرارگيري آن در كنار دانشگاه شيراز مي تواند اتفاق هايي را در هاب شيراز رقم بزند كه با هر اتفاق ديگري متفاوت باشد.
دكتر صفوي با بيان اينكه پس از انعقاد قرارداد با حركت اول بر اين مهم تاكيد شد كه متفاوت عمل كنيم، گفت: دنياي امروز بر قله ي نوآوري مي چرخد و در هاب شيراز قرار است با همت همراه اول متفاوت باشيم.
نايب رئيس هيئت مديره شتاب دهنده ي هاب شيراز با يادآوري اينكه بيش از ٩٠درصد از استارتاپ هايي كه در كشور شكل گرفته اثرگذاري زير ١٠درصد داشته اند، تاكيد كرد: استارتاپ هم هزينه ي انساني مي خواهد و هم مالي و اقتصادي تا در يك بازه ي زماني ٥ ساله به ثمر برسد.
دكتر صفوي با اعلام اينكه در هاب شيراز يك جهش فكري در شتاب دهنده ها رخ داده و نگاه سهامداري بر آن حاكم نيست، گفت: اگرچه اين حركت از شيراز آغاز شد، اما امروز استان هاي همجوار فارس هم زيرپوشش اين هاب و حركت اول قرار گرفته اند و اگر لازم باشد حاضريم به همه ي استان ها سرويس دهيم.
در ادامه ي اين مراسم، دكتر سيدمجتبي زبرجد، معاون پژوهش و فناوري دانشگاه شيراز نيز بيان كرد: ماجراي هاب و رسيدن به جايگاه فعلي دقيقا به مثابه ي برنامه ريزي براي آغاز يك استارتاپ است.
او با بيان اينكه سه آيتم برنامه ريزي، پشتكار و از همه مهم تر همدلي سه ضلع مثلثي هستند كه در هاب شيراز در كنار هم قرار گرفته اند، افزود: دانشگاه ها بايد پشتوانه ي علمي نوآوري و كارآفريني ها باشند.
دكتر زبرجد با بيان اينكه: اگر دانشگاه شيراز مي خواهد به سمت دانشگاه هاي نسل سوم و چهارم حركت كند بايد به سمت همين نوع كارآفريني ها با تغيير ساخت ها پيش رود، گفت: متاسفانه هنوز بسياري از اساتيد به نتيجه نرسيده اند كه وظيفه ي دانشگاه كارآفريني است و اين مهم آرام آرام بايد جاي خود را در ذهن ها تغيير دهد.
در بخش دوم و پاياني اين مراسم نيز، نماينده ي هريك از تيم هاي برگزيده ي اولين دوره ي پيش شتاب دهي هاب شيراز به ارائه ي طرح هاي خود پرداختند.
گزارشي از اولين دوره پيش شتابدهي هاب شيراز

تاریخ: ۰۹:۳۲ - ۲۰/۱۰/۱۳۹۹   بازدید: ۲۱