
مركز شتابدهنده كوانتوم دانشگاه شيراز شيراز- ايرنا- نخستين جشنواره كسب وكارهاي نوآفرين فارس با معرفي سه گروه برتر در دانشگاه شيراز به پايان رسيد.
به گزارش ايرنا، در اين رويداد علمي كه سه شنبه سي ام دي ماه با حمايت معاونت پژوهشي دانشگاه شيراز و شتاب دهنده كوانتوم اين دانشگاه برگزار شد، در مرحله نخست 49 طرح به ثبت رسيد كه با داوري اوليه 9 طرح به مرحله دوم راه يافتند و از آن ميان، سه گروه رتبه هاي دوم و سوم را كسب كردند.
شايان يادآوري است كه اين مسابقه به دليل ناتواني گروه هاي برگزيده در كسب حدنصاب نمره بدون معرفي مقام اول به كار خود پايان داد.
بر اين اساس، شركت هاي سيستم هاي يارانه اي فراگير و فراورده هاي طبيعت دوست نيكان مشتركا مقام دوم را كسب كردند و جايزه نقدي سه ميليون و 500هزار توماني را به خانه بردند و شركت باني زيست هيلدا نيز با كسب جايزه دو ميليون و 500هزار توماني مقام سوم را كسب كرد.
مركز شتاب دهنده كوانتوم دانشگاه شيراز با حضور نخبگان و دانش آموختگان اين مركز علمي ايجاد شده است. اين نهاد در مركز نوآوري و كارآفريني دانشگاه شيراز مستقر است و به استارتاپ ها خدمات ارائه مي كند.
دستيابي به توسعه در گرو اعتماد به دانشگاهيان است
معاون توسعه مديريت و منابع استانداري فارس، در اختتاميه نخستين جشنواره كسب وكارهاي نوآفرين فارس هدف از برگزاري اين رويداد را رونق كارآفريني و گسترش و بهبود زيست بوم فناوري عنوان كرد.
عبدالرضا قاسم پور بيان داشت: اين رويداد در اشتغال، رفاه و جهش توليد به ثمر مي نشيند؛ چراكه حل مشكلات كلان با فرهنگ سازي و توجه به فناوري هاي نوين روي خواهد داد.
او با تاكيد بر ضرورت جايگزيني فعاليت هاي نوآورانه با مشاغل سنتي، افزود: جوانان خلاق و دانش آموختگان دانشگاه ها بايد زمينه هاي اشتغال و فرصت هاي كارآفريني بيشتري را پيش روي خود ببينند؛ زيرا فعاليت هاي آن ها در مدار نوآوري به افزايش ثروت مي انجامد.
قاسم پور دستيابي به توسعه، پيشرفت و تضمين آينده را در گرو توجه به دانشگاهيان دانست و گفت: توسعه پايدار از مراكز پژوهشي حاصل مي شود و در فارس با وجود قابليت هاي علمي كه دانشگاه شيراز، علوم پزشكي، پارك علم و فناوري، بنياد نخبگان و پرديس شركت هاي دانش بنيان فراهم كرده اند، همچنين با وحدت بين بخش خصوصي و دولتي، مردم و مسوولان اقدامات مطلوبي به ويژه براي رفع مشكلات صورت گرفته است.
جانشين استاندار فارس در ستاداستاني مقابله با كرونا طرح هاي علمي و فعاليت هاي دانش بنيان را ياريگر حوزه مديريت كرونا خواند و در اين زمينه به اقدامات دانشمندان دانشگاه شيراز در زمينه توليد واكسن اشاره كرد كه به گفته او پيشرفت هاي خوبي داشته و نتايج مثبتي را به بار خواهد آورد.
همدلي رمز موفقيت فارس در كنترل بيماري كروناست
او همدلي را كليدواژه عملكرد مناسب فارس در كنترل بيماري كرونا دانست و ادامه داد: اين موضوع در زمينه ارتباط بين دانشگاه، جامعه و بخش خصوصي نيز مشهود است و نتيجه آن توسعه و شكوفايي اقتصادي خواهد بود.
قاسم پور با بيان اينكه اقتصاد دانش بنيان خلاق است و با حمايت از كسب وكارهاي نوپا به ثمر خواهد نشست، ابراز داشت: در استان فارس اهتمام جدي به توسعه كارآفريني و جذب سرمايه گذاري داخلي و خارجي در دستور كار است و برآنيم ضمن استفاده از تكنولوژي روز دنيا از سرمايه هاي درون كشور نيز بهره گيريم تا به چرخه توليد ثروت وارد شويم.
معاون استاندار فارس رسيدن به اين دستاورد را با استفاده از ظرفيت نخبگان ممكن دانست و بيان كرد: مديران دولتي موظف اند از شركت هاي دانش بنيان و استارتاپ ها با پرداخت تسهيلات و معافيت هاي بيمه اي و مالياتي حمايت كنند.
توسعه كسب وكارهاي نو نيازمند فرهنگ سازي است
معاون پژوهشي دانشگاه شيراز نيز در اين آيين از دانشگاه شيراز باعنوان يكي از دانشگاه هاي ماموريت گرا در كشور ياد كرد كه تجربه هاي تازه اي را طي سال ها اخير در حوزه هاي فناوري و نوآوري كسب كرده است.
سيد مجتبي زبرجد با اشاره به اينكه حركت به سمت فعاليت هاي تقاضامحور از اهداف اين جشنواره بوده است، اظهار كرد: مركز نوآوري و كارآفريني دانشگاه شيراز در اين زمينه، گام هاي مهمي برداشته است؛ هرچند پيش ازآن، نيازمند زيرساخت هايي بود كه بخشي از آن فراهم شده و بخشي نيز به تدريج در حال آماده سازي است.
عضو هيات علمي دانشگاه شيراز مهم ترين عامل در توسعه كسب و كارهاي نو را "فرهنگ سازي" دانست و افزود: گرچه اقداماتي مهم در اين حوزه صورت گرفته، فرهنگ سازي امري تدريجي است و اندك اندك حاصل مي شود اما هنوز فاصله بسياري با نهادينه كردن آن در بين دانشگاهيان داريم.
او با تاكيد بر اينكه دانشگاه ها بايد به سمت تقاضامحور و محصول محوربودن حركت كنند، بيان داشت: متاسفانه هنوز بسياري از استادان دانشگاه به اين باور نرسيده اند كه محصولي كه در آزمايشگاه توليد مي شود، قابليت تجاري سازي دارد.
عضو هيات علمي دانشگاه شيراز پاشنه آشيل اقتصاد كشور را بي توجهي به اقتصاد دانش بنيان خواند و گفت: چنانچه اين مهم روي دهد، ايده پردازان مي توانند نقشي كليدي در حوزه اقتصادي بازي كنند و دانشگاه شيراز نيز در همين زمينه تلاش مي كند از آنان حمايت هاي مادي و معنوي كند.
پاشنه آشيل اقتصاد كشور بي توجهي به اقتصاد دانش بنيان است
سرپرست پارك علم و فناوري فارس نيز در اين مراسم با اشاره به اينكه كسب وكار دانش بنيان به ايجاد زيست بوم نيازمند است، گفت: در زيست بوم، هر عضوي نقش و جايگاهي مخصوص به خود دارد.
امين رضا ذوالقدر دانشگاه را نقطه شروع زنجيره فناوري و نوآوري دانست و ابراز داشت: برگزاري رويدادهاي اينچنيني مي تواند نيروهاي جوان دانش آموخته را تشويق كرده، روحيه كارآفريني در آنان ايجاد كند و زمينه فرهنگ سازي را براي حركت به سمت فناوري هاي نو فراهم سازد.
او افزود: دانشگاه و پارك علم و فناوري تنها دو بخش از زنجيره زيست بوم فناوري هستند و ساير حلقه ها را شهرك هاي صنعتي تشكيل مي دهند و مهم است كه براي توسعه اين مسير، بيشتر تمركز موسسات آموزش عالي بر آموختن تكنيك ها و روش ها به دانشجويان باشد؛ نه رسوب كسب وكارها.
مدير مركز نوآوري و كارآفريني دانشگاه شيراز نيز با بيان اينكه حركت توسعه محور در استان با محوريت دانشگاه شيراز و دانشگاه هاي مهم ديگر، شكل گرفته است، گفت: اين حركت نيازمند مبنايي علمي است.
منصور كنعاني از فرهنگ سازي باعنوان ركن اساسي توسعه زيست بوم فناورانه ياد كرد و گفت: هدف از فرهنگ سازي، جلوگيري از نااميدي و كاهش انگيزه هاست؛ البته اميدآفريني مهم است به شرط آن كه از آن سوءاستفاده نشود، همچنين توجه سياست گذاران بايد اين باشد كه فرصتي براي اجراي نگاه هاي جديد فراهم سازند.
برچسب ها
- دانشگاه شيراز
- شيراز
- فرهنگ سازي
- پارك علم و فناوري
- نوآوري
- فارس