دریافت اطلاعات ...

یکشنبه ۲۵ مهر ۱۴۰۰

معرفي پژوهشكده‌ي ازدياد برداشت از مخازن نفت و گاز
فایل ضمیمه ضمیمه

پژوهشكده ي ازدياد برداشت از مخازن نفت و گاز، ازجمله مراكز پژوهشي فعال معاونت پژوهش و فناوري دانشگاه شيراز است كه تأسيس آن، به سال ۱۳۸۰ بازمي گردد. پس از تأسيس دانشكده ي مهندسي شيمي دانشگاه شيراز و همكاري شركت ملي نفت ايران، روند رو به رشد اين پژوهشكده افزايش يافت و با تأسيس بخش نفت در دانشكده ي مهندسي شيمي، نفت و گاز، فعاليت هاي اين پژوهشكده توسعه پيدا كرد.
در پي فعاليت هاي پژوهشكده ي ازدياد برداشت از مخازن نفت و گاز، در سال ۱۳۹۵ اين پژوهشكده، موفق به دريافت موافقت اصولي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري براي تأسيس سه گروه تحقيقاتيِ «مركز ازدياد برداشت از مخازن نفت»، «مركز ازدياد برداشت از از مخازن گاز ميعاني» و «گروه بهينه سازي توليد گاز» شد.
با فعاليت هاي مستمر اين پژوهشكده و شكل گيري ارتباط با صنعت در سال هاي اخير نيز، برحسب نياز، دو گروه ديگر با عنوان «گروه شبيه سازي و مدل سازي از مخازن نفتي» و «گروه فيزيك سنگ ديجيتال» به جمع گروه هاي تحقيقاتي اين پژوهشكده افزوده شد.
دكتر مسعود رياضي، مدير اين پژوهشكده طي گفت وگويي با روابط عمومي دانشگاه، ضمن معرفي اين پژوهشكده اعلام كرد: در حال حاضر، در ۵ گروه تحقيقاتي پژوهشكده ي ازدياد برداشت از مخازن نفت و گاز، حدود ۲۰ عضو هيأت علمي در مرتبه هاي مختلف استادياري، دانشياري و استادي در رشته هاي مختلف مهندسي شيمي، مهندسي نفت، مهندسي گاز و همچنين برخي رشته هاي وابسته به دانشكده ي مهندسي مانند مهندسي عمران، مواد، مكانيك يا رشته هاي دانشكده ي علوم همچون شيمي، زمين شناسي و... در اين پژوهشكده همكاري دارند. همچنين حدود ۱۰ نفر پژوهشگر دوره ي پسادكتري در اين پژوهشكده مشغول به فعاليت هستند.
وي درخصوص پروژه هاي درحال انجام اين پژوهشكده نيز توضيح داد: در پي همكاري هاي مختلف اين پژوهشكده با صنعت، طرح هاي مختلفي دراين پژوهشكده درحال انجام است كه از آن جمله مي توان به دو پژوه ي كلان و ميدان محورِ ازدياد برداشت ميدان منصوري و ميدان اسفند؛ دو پروژه ي ملي مطالعه ي ميدان گازي و رفع رسوبات آسفالتي و همچنين همكاري در طرح بنياد ملي نخبگان باعنوان شهيد احمدي روشن اشاره كرد.
مدير پژوهشكده ي ازدياد برداشت از مخازن نفت و گاز دانشگاه شيراز با اشاره به ۵گروه تحقيقاتي اين مركز، درخصوص خدمات اين پژوهشكده نيز بيان داشت: باتوجه به گروه هاي تحقيقاتي موجود در پژوهشكده ي ازدياد برداشت از مخازن نفت و گاز، خدماتي به صنعت نفت ارائه مي شود كه از آن جمله مي توان به ارائه ي خدمات مشاوره اي، شبيه سازي ميادين، انجام آزمايش هاي سنگ و سيال (چه به صورت عمومي و چه خصوصي) اشاره كرد. همين طور باتوجه به مرجعيت دانشگاه شيراز و پژوهشكده ي ازدياد برداشت از مخازن نفت و گاز در حوزه ي صنعت نفت، مسؤوليت نظارت و داوري طرح هاي بالادست و پايين دست مربوط به نفت نيز برعهده ي اين پژوهشكده است و همچنين در سال هاي اخير نيز باتوجه به اهميت موضوع استانداردسازي، با سازمان ملي استاندارد نيز وارد همكاري شده ايم.
دكتر مسعود رياضي در ادامه ي سخنان خود از خودباوري اعضاي هيأت علمي دانشگاه شيراز، به عنوان نخستين دستاورد پژوهشكده ي ازدياد برداشت از مخازن نفت و گاز ياد كرد و افزود: اين خودباوري اعضاي هيأت علمي ارزش بسيار بالايي دارد؛ چراكه به صورت ملموس به دانشجويان منتقل مي گردد و موجب ترغيب و هدايت دانشجويان براي حركت به سمت حل مسائل و مشكلات صنعت و جامعه مي شود و مشوق آن ها در زمينه ي نوآوري و فعاليت هاي خلاقانه است.
وي ايجاد شبكه ي ملي و بين المللي با دانشگاه ها و صنايع مختلف به واسطه ي فعاليت هاي اين پژوهشكده را از جمله دستاوردهاي ارزشمند پژوهشكده ي ازدياد برداشت از مخازن نفت و گاز برشمرد و افزود: كسب عناوين مختلف توسط اعضاي هيأت علمي و پژوهشگران اين پژوهشكده مانند: دو عنوان فناور برتر ملي در سطح كشور، مهندس برتر در سطح ملي، پژوهشگر برتر در سطح استان، دو پژوهشگر برتر در سطح دانشگاه و دو پژوهشگر برتر در سطح دانشكده و ثبت ۲۵ اختراع ملي، ۲۵۰ مقاله ي در مجلات معتبر علمي و ۳۰۰مقاله در كنفرانس هاي علمي، بي المللي و... توسط پژوهشگران اين پژوهشكده از ديگر موفقيت ها و دستاوردهاي پژوهشكده ي ازدياد برداشت از مخازن نفت و گاز دانشگاه شيراز است.
عضو هيأت علمي دانشگاه شيراز در ادامه به امكانات پژوهشكده ي ازدياد برداشت از مخازن نفت و گاز دانشگاه شيراز نيز اشاره اي كرد و گفت: آزمايشگاه مركزي نفت دانشگاه شيراز به عنوان يكي از امكانات مهم اين دانشگاه مورد حمايت شركت ملي نفت و گاز كشور قرار گرفته و حدود ۵ميليون يورو براي آن تجهيزات خريداري شده است. همجنين از نظر نرم افزاري نيز پژوهشكده ي ازدياد برداشت از مخازن نفت و گاز دانشگاه شيراز مجهز به كامپيوترهاي پرسرعتي هست كه مي تواند با نرم افزارهاي صنعتي مخزن را شبيه سازي كند.
   تاریخ: ۱۱:۴۱ - ۱۵/۰۴/۱۴۰۰   بازدید: ۱۲۰