دریافت اطلاعات ...

یکشنبه ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۰

نشست معاونان اداري، مالي دانشگاه‌ها، مؤسسات آموزش عالي، پژوهشي و فناوري كشور

نشست معاونان اداري، مالي دانشگاه ها، مؤسسات آموزش عالي، پژوهشي و فناوري كشور، با حضور وزير علوم، تحقيقات و فناوري و شركت ۱۶۰ نفر از معاونان و رؤساي دانشگاه هاي كل كشور، ازجمله دكتر ستايش، معاون اداري-مالي دانشگاه شيراز، به صورت مجازي برگزار شد.

وزير علوم، تحقيقات و فناوري در اين نشست، ضمن گراميداشت ايام الله فجر گفت: فراهم شدن امكان برگزاري جلسات به صورت مجازي، فرصت مغتنمي است كه مي تواند ارتباطات را نزديك تر و پيوسته تر كند؛ همكاران مان در دانشگاه هاي مختلف در سطح كشور با استفاده از اين ظرفيت مي توانند با حداقل هزينه و وقت در نشست ها شركت كنند.

دكتر غلامي با اشاره به حساسيت حوزه ي اداري مالي گفت: آموزش عالي كشور با شرايط خاصي به لحاظ زماني و برنامه اي مواجه است و در مقطعي مهم از تحولات قرار دارد. معاونان اداري، مالي عموماً در پشتيباني فعاليت هاي ضروري دانشگاه ها نگراني دارند و به همين دليل كمتر مي توانند به مباحث كلان بپردازند و ما دغدغه هاي آنان را در پشتيباني از فعاليت ها درك مي كنيم.

وي در ادامه با اشاره به وظايف قانوني وزارت علوم، تصريح كرد: آنچه اهميت دارد اين است كه آموزش عالي در سطح كلان بتواند به وظايف قانوني و برنامه هايي كه بايد در چارچوب اين وظايف در بخش هاي آموزش، پژوهش و فناوري انجام دهد، عمل كند. چارچوب هاي حاكم نيز برنامه هاي كلان ملي از جمله برنامه هاي چندگانه توسعه كشور و مصوبات شوراي عالي انقلاب فرهنگي است كه به عنوان نقشه راه موجود است.

وزير علوم، تحقيقات و فناوري ادامه داد: برنامه هاي وزارت علوم در سطح كلان، رفتن به سمت دانشگاه هاي نسل سوم است كه به دنبال اجرايي كردن آن ها هستيم و حوزه هاي پشتيباني بايد در اين زمينه حمايت كنند.

دكتر غلامي با اشاره به اينكه نگاه ما نگاه مديريت مؤثر است، گفت: افزايش بهره وري با استفاده از امكانات موجود ميسر است.

ايشان در ادامه افزود: تحت هر شرايطي بايد تلاش كنيم به وظايف برنامه اي خود عمل كنيم. در تكاليفي كه داريم بايد دانشگاه ها را به سمت استقلال در تأمين منابع مالي پيش ببريم. دانشگاه ها بايد به سمتي حركت كنند كه بتوانند درآمدهاي اختصاصي مبتني بر پژوهش و فناوري را تأمين كنند. بايد از همه ظرفيت هاي دانشگاه براي تأمين منابع مالي استفاده كنند.

دكتر غلامي در ادامه ضمن اشاره به نقش گروه هاي آموزشي در مديريت مسائل مالي توضيح داد: مسأله ي تأمين مالي بايد در سطح گروه هاي آموزشي هم سرايت پيدا كند؛ نمي شود انتظار داشت كه مديران مالي به تنهايي اين مسائل را حل كنند. مديران گروه ها در همه بخش ها از جمله آموزش و پژوهش براي تأمين منابع مالي بايد برنامه ريزي و كمك كنند.

وي با تاكيد بر حركت به سمت دانشگاه هاي نسل سوم و چهارم (دانشگاه هاي كارآفرين و جامعه محور) اظهار داشت: در اين حوزه رويكردهاي خوبي وجود دارد و گزارش هاي عملكرد خوبي نيز ارائه شده است.

دكتر غلامي با اشاره به ارتباط صنعت با دانشگاه تأكيد كرد: حضور و ارتباط دانشگاهيان با صنعت يكي از مبادي ورود درآمدهاي اختصاصي است. دانشگاه هاي خوبي در سطح كشور داريم كه ارتباط خوبي را با وزارت خانه ها و صنايع دارند. بايد به تعداد اين دانشگاه ها اضافه شود.

وزير علوم با اشاره به طرح تعاون و همكاري بين دانشگاهي افزود: همكاري هاي بين دانشگاهي بايد توسعه پيدا كند. طرح تعاون و آيين نامه آن را ابلاغ كرديم و انتظار داريم دانشگاه ها در هر حوزه باهم تعامل داشته باشند. دانشگاه ها بايد امكان بهره برداري از همه تجهيزات و امكانات خود را براي ديگر دانشگاه ها نيز فراهم كنند. در كشور تجهيزات پيشرفته كم نداريم كه البته خيلي اوقات به خاطر استفاده از تجهيزات قديمي در پژوهش ها، نشريات مقالات ما را نمي پذيرند.

وي در بحث توسعه ي فناوري ها و همكاري با پارك ها نيز تأكيد كرد و گفت: دانشگاه ها براي اشتغال پذيري و پرورش ايده ها كمك كنند. دغدغه ما توانمندسازي دانشجويان براي اشتغال است. در بخش حوزه هاي پشتيباني نيز بايد هر كاري كه براي رفع اين دغدغه ها است را انجام دهند.

دكتر غلامي با اشاره به طرح ساماندهي كه در حال انجام است، گفت: مسئوليني كه دانشگاه آنها شامل ساماندهي است، دچار بحث سياسي نشوند. كيفي سازي از جمله اهداف اين برنامه است. همه دنيا در حال تجميع امكانات است. دانشگاه هاي بزرگ در حال پيوست به هم هستند تا در رقابت هاي بين المللي حضور داشته باشند.

وزير علوم، تحقيقات و فناوري در پايان ضمن اشاره به شرايط فعلي در آموزش هاي الكترونيكي گفت: با برنامه ريزي و پيش بيني بايد ساختارهايي كه ايجاد شده است را حفظ كنيم. معاونت آموزشي پيگير مجوز آموزش هاي تركيبي در آينده است.

در پايان اين جلسه ديگر حضار نيز به بيان ديدگاه ها و نقطه نظرات خود پرداختند.

تاریخ: ۱۱:۴۲ - ۲۷/۱۱/۱۳۹۹   بازدید: ۸۳