دریافت اطلاعات ...

پنج شنبه ۳ تیر ۱۴۰۰

معرفي مركز پژوهش‎هاي زبان و ادبيات فارسي دانشگاه شيراز

مركز پژوهش هاي زبان و ادبيات فارسي، ازجمله مراكز پژوهشي فعال دانشگاه شيراز است كه از سال ۱۳۸۲ در بخش زبان و ادبيات فارسي دانشگاه شيراز بنياد نهاده شد.

دكتر زهرا رياحي زمين، مدير مركز پژوهش هاي زبان و ادبيات فارسي دانشگاه شيراز طي گفت وگويي با روابط عمومي دانشگاه، به معرفي بيشتر اين مركز و فعاليت هاي آن پرداخت.

به گفته ي او، اين مركز از سال ۱۳۸۲، به همت استادان بخش زبان و ادبيات فارسي و با مجوز رسمي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري و شوراي گسترش آموزش عالي تأسيس شد و بعد از افت وخيزهاي اجرايي كه براي راه اندازي فعاليت هاي اين مركز صورت گرفته در سال هاي اخير با نيرو و توان تازه تري فعاليت هاي خود را به صورت گسترده تر آغاز كرده است.

مدير مركز پژوهش هاي زبان و ادبيات فارسي در ادامه به اهداف اين مركز پرداخت و گفت: برنامه ي راهبردي اين مركز تقويت روح پژوهش و توسعه ي همه جانبه ي زبان و ادبيات فارسي است. به همين منظور مطالعه و پژوهش درباره ي زبان و ادبيات فارسي و تحوّلات آن از آغاز تا امروز، بررسي تطبيقي رابطه ي زبان و ادبيات فارسي با ساير فرهنگ ها، تبيين مسائل آموزشي و كاربردهاي زبان و ادبيات فارسي در عصر حاضر، ارتقاي سطح آگاهي هاي علمي و عمومي در زمينه ي زبان و ادبيات فارسي كهن و معاصر، پيوند نسل امروز با زبان و ادبيات فارسي و كوشش در جهت گسترش زبان و ادبيات فارسي در سطح ملي و جهاني، به ويژه ايجاد ارتباط مستمر با كشورهاي فارسي زبان در صدر برنامه هاي اين مركز قرار دارد.

وي افزود: انجام طرح هاي پژوهشي، تشكيل حلقه هاي مطالعاتي، برگزاري كلاس ها، كارگاه ها و جلسات نقد و نظريه، همايش ها، جشنواره ها و ساير برنامه هاي ادبي- علمي- فرهنگي ازجمله فعاليت هاي اين مركز است.

دانشيار زبان و ادبيات فارسي دانشگاه شيراز به راه اندازي سايت براي اين مركز، اعطاي جوايز و نشان هاي درجه يك علمي، توليد و انتشار دانشنامه و فرهنگنامه ها، نرم افزارها، كتب علمي، نشريات، راه اندازي تورهاي علمي و... به عنوان برخي از برنامه هاي پيش روي اين مركز در آينده ياد كرد.

دكتر رياحي زمين اظهار داشت: مركز پژوهش هاي زبان و ادبيات فارسي دانشگاه شيراز آمادگي دارد با دانشگاه ها و مراكز آموزش عالي، مؤسسات پژوهشي، سازمان هاي اجرايي و پژوهشگران داخلي و خارجي در زمينه هاي ياد شده همكاري مشترك آموزشي- پژوهشي داشته باشد.

براي مشاهده ي فيلم كامل «معرفي مركز پژوهش هاي زبان و ادبيات فارسي دانشگاه شيراز» و گفت وگوي مشروح مدير اين مركز،اينجا را كليك كنيد.

تاریخ: ۱۰:۱۰ - ۱۲/۰۳/۱۴۰۰   بازدید: ۴۲